share_log

YOFC a China Mobile Představují První 800G Přenosovou Síť Z Vláken S Dutým Jádrem Na Světě

YOFC a China Mobile Představují První 800G Přenosovou Síť Z Vláken S Dutým Jádrem Na Světě

长飞光纤光缆和中国移动推出世界上第一个具有800G光纤芯的传输网络。
PR Newswire ·  06/17 11:34

WU-CHAN, Čína, 17. června 2024 /PRNewswire/ -- Společnost Yangtze Optical Fibre and Cable Joint Stock Limited Company (YOFC) ve spolupráci s China Mobile představila 6. června historicky první pokusnou 800G síť z dutého vlákna v oblasti měst Šen-čen a Tung-kuan v provincii Kuang-tung. Tato novinka představuje významný milník ve vývoji telekomunikační infrastruktury, který posouvá hranice tradiční technologie optických vláken.

长飞光纤光缆股份有限公司(YOFC)与中国移动合作,在广东省深圳和东莞的城市地区于6月6日首次公开展示了历史上第一台800G空心光纤试验网络。这一新技术是通信设施发展的重要里程碑,它推动了光纤传输技术传统界限的突破。

Společnost YOFC se na testovací síti podílela komplexní sadou řešení speciálně navržených pro dutá optická vlákna, včetně zajištění kabelů, základních spojovacích služeb a adaptérů pro integraci s jednovidovými vlákny. Projekt se také úspěšně vypořádal s několika technickými výzvami, které jsou u komplexních instalací běžné. Jednalo se mj. o minimalizaci rizik pro životní prostředí a zajištění odolnosti infrastruktury při pokládce a spojování vláken s ohledem na zaplavení potrubí či zvládání nadměrné vlhkosti a rovněž nutnost precizního spojování ve venkovním prostředí. Toto úsilí mělo zásadní význam pro možnost podrobného vyhodnocení funkčnosti vláken v reálných provozních podmínkách.

YOFC利用专门设计的一套空心光纤解决方案参加了测试。这个方案具备了提供光缆、基础连接服务以及空心光纤适配器的综合性功能,便于与单模光纤进行整合。该项目成功应对了常见的复杂安装中的一些技术问题,如在考虑到管道水淹或高湿度环境条件下确保光纤传输质量、在户外环境下进行精准连接等。这是开发可以在实际应用环境下测试空心光纤功能的重要性能。

Klíčové výkonnostní ukazatele zjištěné v rámci dvacetikilometrového testovacího spojení - jako jsou ztráty při splétání jednotlivých dutých vláken, napojení dutých vláken na vlákna s plným jádrem a zeslabení po instalaci - byly porovnány s hlavními světovými standardy. Kromě toho zde bylo instalováno zařízení pro jednovlnný optický přenos rychlostí 800 Gb/s, které dosáhlo obousměrného testovacího přenosu na dlouhé vzdálenosti s propustností 128 Tb/s přes vlákna s dutým jádrem. Projekt tak ověřil nejen praktické využití těchto vláken ve složitých a náročných síťových prostředích, ale posloužil také jako zásadní důkaz škálovatelnosti a průmyslové použitelnosti technologií využívajících vlákna s dutým jádrem.

通过20公里的测试线,测试了关键的传输性能指标——如空心光纤编织损耗和空心光纤与标准光纤的连接等,并将其与全球主流标准进行了比较。此外,为了测试光纤的可行性,这里结合了单波长800 Gb/s的光传输设备,该设备具有128 Tb/s的双向传输能力,经过实际测试证明了光纤技术可以在复杂和苛刻的网络环境下应用,同时还提供了支持技术规模和工业化应用的基本证据。

Neustálý pokrok v oblasti umělé inteligence pomáhá dosahovat nových technologických úspěchů v celém odvětví. Dutá vlákna využívají inovativní mechanismus vedení skrze vzduch, čímž překonávají výkonnostní omezení spojená s tradičními vlákny s plným jádrem, a to jak z hlediska kapacity, tak i latence. Tato technologie proto nabízí výrazné zdokonalení infrastruktur pro přenos dat, jako jsou páteřní sítě internetu a datová centra, přičemž se očekává, že rostoucí požadavky na přenos dat bude splňovat i v následujících 20 letech a déle.

不断进步的人工智能技术帮助在整个行业中取得新的技术成果。空心光纤采用创新的空气引导机制,克服了传统光纤在传输能力和延迟方面的局限性。这项技术因此为数据传输基础设施(如网络互连和数据中心)提供了重要改进,预计未来20年甚至更久的时间内,该技术仍可满足越来越多的数据传输需求。

Společnost YOFC hodlá vývoj a výrobu technologií dutých vláken příští generace dále rozvíjet. Ve spolupráci s průmyslovými spojenci usiluje YOFC o podporu inovací, urychlení komerčního využití nových vláken a zvýšení výkonnosti optických sítí, což vytvoří pevný základ pro infrastrukturu optických vláken nezbytnou pro inteligentnější svět.

YOFC将进一步发展为空心光纤技术的研发和生产工作。公司将与行业合作伙伴一起努力提高创新、加速新光纤的商业应用,并提高光学网络的性能,从而为光纤基础设施打下坚实的基础,以应对日益智能化的世界。

声明:本内容仅用作提供资讯及教育之目的,不构成对任何特定投资或投资策略的推荐或认可。 更多信息
    抢沙发