share_log

Nová Éra Zdravotnej Starostlivosti V Kazachstane: Uvedenie Genetického Centra Astana, Špičkového Genetického Testovacieho Laboratória

Nová Éra Zdravotnej Starostlivosti V Kazachstane: Uvedenie Genetického Centra Astana, Špičkového Genetického Testovacieho Laboratória

卡扎赫斯坦新医疗时代:引入阿斯塔纳遗传中心和先进的遗传测试实验室
PR Newswire ·  07/26 06:33

ŠEN-ČEN, Čína, 26. júla 2024 /PRNewswire/ – Spoločnosť BGI Genomics oznámila 18. júla v spolupráci s Technopark Biogen otvorenie genetického centra Astana (Astana Genetic Center – AGC), genetického laboratória svetovej triedy v Astane v Kazachstane. Táto spolupráca sa zameriava na využitie špičkových technológií na uľahčenie včasnej diagnostiky chorôb a urýchlenie preventívnej medicíny v Kazachstane, ako aj v ďalších krajinách Strednej Ázie.

2024年7月26日,中国沈阳 /新华社/ - 华大基因宣布与渤健公司合作,共同在哈萨克斯坦首都阿斯塔纳开设世界一流的阿斯塔纳遗传中心(简称AGC),利用先进技术促进哈萨克斯坦及中亚其他国家的早期疾病诊断和预防医学。

Kunsulu Zakariya, Advisor to the President of the Republic of Kazakhstan for Scientific and Technological Innovation (center), Akmaral Alnazarova, Minister of Health of the Republic of Kazakhstan (fifth from the left), Zholdykhan Sanat, Director of the National Institute for Innovation Development (fourth from the right), and Yin Ye, CEO of BGI Group (fifth from the right), Dr. Li Ning, Deputy General Manager of BGI Genomics (second from the right)
在AGC实验室的开幕式上,哈萨克斯坦共和国总统科学技术创新顾问Kunsulu Zakariya (中间)、哈萨克斯坦卫生部长Akmaral Alnazarova (左五)、国家创新发展机构总裁Zholdykhan Sanat (右四)、BGI Group CEO叶寅 (右五)、华大基因副总经理Dr. Li Ning (右二)。

Na slávnostnom otvorení laboratória AGC sa zúčastnili Kunsulu Zakariyová, poradkyňa prezidenta Kazašskej republiky pre vedu a inovácie, Akmaral Alnazarová, ministerka zdravotníctva Kazašskej republiky, Zholdykhan Sanat, generálny riaditeľ Národnej agentúry pre rozvoj inovácií „QazInnovations", Dr. Yin Ye, generálny riaditeľ BGI Group, materskej spoločnosti BGI Genomics, Dr. Li Ning, zástupca generálneho riaditeľa BGI Genomics a ďalší predstavitelia/lídri podnikov z Kazachstanu.

在阿斯塔纳遗传中心的开幕式上,哈萨克斯坦总统科学和创新顾问库孙鲁·扎卡里耶娃、哈萨克斯坦卫生部长阿克玛拉尔·阿尔纳扎洛娃、国家创新发展机构“QazInnovations”总经理扎尔迪汉·萨纳特、华大集团总经理Dr. Yin Ye、华大基因代表总经理Li Ning等哈萨克斯坦企业代表出席了开幕式。

Laboratórium AGC, ktoré sa nachádza v Národnom centre pre biotechnológiu Kazachstanu, je vybavené najnovším zariadením na sekvenovanie DNA a analýzu genomických údajov. Jeho cieľom je slúžiť ako dôležité centrum na vykonávanie testov, ktoré zlepšia zdravie kazašského obyvateľstva.

遗传中心位于哈萨克斯坦国家生物技术中心,配备了最先进的DNA测序和基因组数据分析设备。其目标是成为重要的检测中心,为哈萨克斯坦人民提供更好的健康服务。

Táto prelomová udalosť predznamenala novú éru v oblasti genetického testovania pre reprodukčné zdravie a onkológiu a poskytuje občanom Kazachstanu pokročilé možnosti pre neinvazívne prenatálne testovanie NIFTY , genetický skríning novorodencov NOVA (vrátane skríningu metabolických ochorení), predimplantačné genetické testovanie aneuploidie PGT-A, skríning kolorektálneho karcinómu a ďalšie služby.

这项突破性事件预示着生殖健康和肿瘤遗传测试领域的新时代,为哈萨克斯坦公民提供了先进的新生儿基因筛查服务NOVA(包括代谢病筛查)、非侵入性产前基因测试(NIFTY)、潜在遗传病患者的筛查、结直肠癌筛查等服务。

Laboratórium bude úzko spolupracovať s poprednými kazašskými spoločnosťami, implementovať pokročilé genetické testy a vymieňať si odborné znalosti s kolegami v Kazachstane a ďalších krajinách Strednej Ázie. Očakáva sa, že AGC sa stane kľúčovým uzlom v sieti pokročilého genetického testovania a otvorí nové obzory pre rozvoj sektora zdravotnej starostlivosti v Kazašskej republike.

实验室将与哈萨克斯坦领先公司紧密合作,实施先进的基因测试,并与中亚地区的同行交流专业知识。预计AGC将成为先进基因测试网络的关键节点,为哈萨克斯坦医疗保健领域的发展开辟新视野。

Kazašskí predstavitelia prítomní pri otvorení laboratória vyjadrili presvedčenie, že táto dôležitá udalosť bude znamenať nový krok v genetickom testovaní a prispeje k zlepšeniu zdravia a kvality života kazašskej populácie.

哈萨克斯坦代表出席开幕式,表达了对这一重要事件的信心,认为这将是基因测试领域所迈出的一大步,有助于改善哈萨克斯坦人民的健康和生活质量。

O BGI Genomics

关于华大基因

Spoločnosť BGI Genomics so sídlom v Šen-čene v Číne je popredným svetovým poskytovateľom integrovaných riešení v oblasti presnej medicíny. Jej služby pokrývajú viac ako 100 krajín a regiónov, zahŕňa viac ako 2 300 zdravotníckych zariadení a 10 000 zamestnancov po celom svete. Ako dcérska spoločnosť BGI Group začala spoločnosť BGI Genomics (300676.SZ) v júli 2017 oficiálne obchodovať na burze v Šen-čene.

总部位于中国深圳的华大基因是全球领先的精准医疗综合解决方案提供商,在100多个国家和地区提供服务,拥有超过2,300家医疗机构和超过10,000名员工。作为华大集团的子公司,华大基因(300676.SZ)于2017年7月在深圳证券交易所上市。

Fotografia –

摄影 -

声明:本内容仅用作提供资讯及教育之目的,不构成对任何特定投资或投资策略的推荐或认可。 更多信息
    抢沙发