share_log

Nová Éra Zdravotnej Starostlivosti V Kazachstane: Uvedenie Genetického Centra Astana, Špičkového Genetického Testovacieho Laboratória

Nová Éra Zdravotnej Starostlivosti V Kazachstane: Uvedenie Genetického Centra Astana, Špičkového Genetického Testovacieho Laboratória

卡扎赫斯坦新醫療時代:引入阿斯塔納遺傳中心和先進的遺傳測試實驗室
PR Newswire ·  07/26 06:33

ŠEN-ČEN, Čína, 26. júla 2024 /PRNewswire/ – Spoločnosť BGI Genomics oznámila 18. júla v spolupráci s Technopark Biogen otvorenie genetického centra Astana (Astana Genetic Center – AGC), genetického laboratória svetovej triedy v Astane v Kazachstane. Táto spolupráca sa zameriava na využitie špičkových technológií na uľahčenie včasnej diagnostiky chorôb a urýchlenie preventívnej medicíny v Kazachstane, ako aj v ďalších krajinách Strednej Ázie.

2024年7月26日,中國瀋陽 /新華社/ - 華大基因宣佈與渤健公司合作,共同在哈薩克斯坦首都阿斯塔納開設世界一流的阿斯塔納遺傳中心(簡稱AGC),利用先進技術促進哈薩克斯坦及中亞其他國家的早期疾病診斷和預防醫學。

Kunsulu Zakariya, Advisor to the President of the Republic of Kazakhstan for Scientific and Technological Innovation (center), Akmaral Alnazarova, Minister of Health of the Republic of Kazakhstan (fifth from the left), Zholdykhan Sanat, Director of the National Institute for Innovation Development (fourth from the right), and Yin Ye, CEO of BGI Group (fifth from the right), Dr. Li Ning, Deputy General Manager of BGI Genomics (second from the right)
在AGC實驗室的開幕式上,哈薩克斯坦共和國總統科學技術創新顧問Kunsulu Zakariya (中間)、哈薩克斯坦衛生部長Akmaral Alnazarova (左五)、國家創新發展機構總裁Zholdykhan Sanat (右四)、BGI Group CEO葉寅 (右五)、華大基因副總經理Dr. Li Ning (右二)。

Na slávnostnom otvorení laboratória AGC sa zúčastnili Kunsulu Zakariyová, poradkyňa prezidenta Kazašskej republiky pre vedu a inovácie, Akmaral Alnazarová, ministerka zdravotníctva Kazašskej republiky, Zholdykhan Sanat, generálny riaditeľ Národnej agentúry pre rozvoj inovácií „QazInnovations", Dr. Yin Ye, generálny riaditeľ BGI Group, materskej spoločnosti BGI Genomics, Dr. Li Ning, zástupca generálneho riaditeľa BGI Genomics a ďalší predstavitelia/lídri podnikov z Kazachstanu.

在阿斯塔納遺傳中心的開幕式上,哈薩克斯坦總統科學和創新顧問庫孫魯·扎卡里耶娃、哈薩克斯坦衛生部長阿克瑪拉爾·阿爾納扎洛娃、國家創新發展機構“QazInnovations”總經理扎爾迪漢·薩納特、華大集團總經理Dr. Yin Ye、華大基因代表總經理Li Ning等哈薩克斯坦企業代表出席了開幕式。

Laboratórium AGC, ktoré sa nachádza v Národnom centre pre biotechnológiu Kazachstanu, je vybavené najnovším zariadením na sekvenovanie DNA a analýzu genomických údajov. Jeho cieľom je slúžiť ako dôležité centrum na vykonávanie testov, ktoré zlepšia zdravie kazašského obyvateľstva.

遺傳中心位於哈薩克斯坦國家生物技術中心,配備了最先進的DNA測序和基因組數據分析設備。其目標是成爲重要的檢測中心,爲哈薩克斯坦人民提供更好的健康服務。

Táto prelomová udalosť predznamenala novú éru v oblasti genetického testovania pre reprodukčné zdravie a onkológiu a poskytuje občanom Kazachstanu pokročilé možnosti pre neinvazívne prenatálne testovanie NIFTY , genetický skríning novorodencov NOVA (vrátane skríningu metabolických ochorení), predimplantačné genetické testovanie aneuploidie PGT-A, skríning kolorektálneho karcinómu a ďalšie služby.

這項突破性事件預示着生殖健康和腫瘤遺傳測試領域的新時代,爲哈薩克斯坦公民提供了先進的新生兒基因篩查服務NOVA(包括代謝病篩查)、非侵入性產前基因測試(NIFTY)、潛在遺傳病患者的篩查、結直腸癌篩查等服務。

Laboratórium bude úzko spolupracovať s poprednými kazašskými spoločnosťami, implementovať pokročilé genetické testy a vymieňať si odborné znalosti s kolegami v Kazachstane a ďalších krajinách Strednej Ázie. Očakáva sa, že AGC sa stane kľúčovým uzlom v sieti pokročilého genetického testovania a otvorí nové obzory pre rozvoj sektora zdravotnej starostlivosti v Kazašskej republike.

實驗室將與哈薩克斯坦領先公司緊密合作,實施先進的基因測試,並與中亞地區的同行交流專業知識。預計AGC將成爲先進基因測試網絡的關鍵節點,爲哈薩克斯坦醫療保健領域的發展開闢新視野。

Kazašskí predstavitelia prítomní pri otvorení laboratória vyjadrili presvedčenie, že táto dôležitá udalosť bude znamenať nový krok v genetickom testovaní a prispeje k zlepšeniu zdravia a kvality života kazašskej populácie.

哈薩克斯坦代表出席開幕式,表達了對這一重要事件的信心,認爲這將是基因測試領域所邁出的一大步,有助於改善哈薩克斯坦人民的健康和生活質量。

O BGI Genomics

關於華大基因

Spoločnosť BGI Genomics so sídlom v Šen-čene v Číne je popredným svetovým poskytovateľom integrovaných riešení v oblasti presnej medicíny. Jej služby pokrývajú viac ako 100 krajín a regiónov, zahŕňa viac ako 2 300 zdravotníckych zariadení a 10 000 zamestnancov po celom svete. Ako dcérska spoločnosť BGI Group začala spoločnosť BGI Genomics (300676.SZ) v júli 2017 oficiálne obchodovať na burze v Šen-čene.

總部位於中國深圳的華大基因是全球領先的精準醫療綜合解決方案提供商,在100多個國家和地區提供服務,擁有超過2,300家醫療機構和超過10,000名員工。作爲華大集團的子公司,華大基因(300676.SZ)於2017年7月在深圳證券交易所上市。

Fotografia –

攝影 -

声明:本內容僅用作提供資訊及教育之目的,不構成對任何特定投資或投資策略的推薦或認可。 更多信息
    搶先評論